10:07, 15 Eylül 2024 Pazar




Komünitivite
Artırılmış Gerçeklik Hayallerimizin Ötesinde
Artırılmış Gerçeklik Hayallerimizin Ötesinde
05 Ekim 2018
Görsel gerçekliğin öncülerinden Morton Heilig, bu alanda devrim yaratacak olan simülatörün çalışmalarına 1957 yılında başladı. 1966 yılında bilgisayar mühendisi ve internetin öncülerinden Ivan Sutherland ilk VR benzeri gözlüğü yapmayı başardı. 1901 yılında yayınlanan Oz Büyücüsü’nün yazarı L. Frank Baum, ilk kez gerçek hayata veri aktaran elektronik ekranlardan bahsetti.
Gelecek Kuantum Bilgisayar mı - 2 Yeni Çağ
Gelecek Kuantum Bilgisayar mı? - 2 (Yeni Çağ)
10 Mart 2018
“Schrödinger’in Kedisi” olarak bilinen ve buna itiraz ile ileri çıkan Albert Einstein, Podolski ve Rosen’in ortak deneyi “EPR” ne yazık ki (!) Kuantum Kuramı’nın yanlışlığını ispatlamakta yetersiz kaldı.
Robot Sophia mı Vatandaş Sophia mı
Robot Sophia mı Vatandaş Sophia mı?
03 Kasım 2017
Robotlar insanlara fayda sağlamak için üretilmekteler. İşlevi sadece mekanik olsun ya da bir yapay zeka ile birlikte çalışsın amaç başkalarına fayda sağlamaktır. Bunun en basit açıklaması mutfak robotudur. İhtiyaç duyulduğunda çalışır.
Gelecek Kuantum Bilgisayar mı - 1 Giriş
Gelecek Kuantum Bilgisayar mı? - 1 (Giriş)
02 Temmuz 2017
Dally iddiasına göre Moore Yasası’nın sonu geldi. Benzer bir tartışma Apple’in A8 işlemci kullanmasının ardından gelmişti. İşlemci, bellek ve enerji verimliliği doğrusal bir şekilde artmıyor. Fakat MIT kuantum bilişim uzmanı Seth Lloyd gibi uzmanlar bu yasanın geçerli kalacağı süreyi 600 yıl olarak öngörüyorlar.
Enformatik Radyasyon-Serpinti
Enformatik Radyasyon-Serpinti
26 Şubat 2017
Bilişim ve iletişim tekniklerine dair politik takdirde, hem o teknik donanımı isteyen hem o teknik donatımdan sakınan bir şamaroğlanı peydahlamasın istiyorsak, “enformasyon akımının menzilini, enformatiklerin hasbi kullanım amacı sariyetine tabi kılmak” aklını tahrip etmemeliyiz.


Toplam: 5 |  Gösterilen: 1 - 5 1