12:38, 19 Mart 2024 Salı


Engin K Demir


Engin K. Demir
Yapay Zeka Çağı Başlıyor
Yapay Zeka Çağı Başlıyor
18:13, 11 Kasım 2019 Pazartesi
Yeni bir çağın başlangıcında olduğumuz şu yıllarda yapay zekanın yönlendirici bir kuvvet olduğu aşikardır. Yapay zeka hakkında bazı kavramların açıklanması, geleceğin çağını anlamamıza ışık tutabilir.
Internet of Things IoT Nesnelerin İnterneti
“Internet of Things (IoT) / Nesnelerin İnterneti”
17:23, 23 Ekim 2019 Çarşamba
Yapay Zeka “Internet of Things”ten “Conversation of Things”e doğru evriliyor. İnsanlık için bilgi aktarımının bittiğini mi göreceğiz ve bu büyük yükü tamamen nesnelere mi devredeceğiz? Maymunlar Cehennemi’ni yaşamayabiliriz ama Yapay Zeka Cehennemi’ni yaşayabilir miyiz?
İnsan Yerine Robot Mantık Yerine Yazılım
İnsan Yerine Robot, Mantık Yerine Yazılım
09:28, 25 Şubat 2019 Pazartesi
Hayal ettiğimiz sürece karşımıza çıkan zorlukları aşmanın farklı yollarını bulup hayalimizin peşinden koşmaya devam edeceğiz.
Artırılmış Gerçeklik Hayallerimizin Ötesinde
Artırılmış Gerçeklik Hayallerimizin Ötesinde
10:08, 05 Ekim 2018 Cuma
Görsel gerçekliğin öncülerinden Morton Heilig, bu alanda devrim yaratacak olan simülatörün çalışmalarına 1957 yılında başladı. 1966 yılında bilgisayar mühendisi ve internetin öncülerinden Ivan Sutherland ilk VR benzeri gözlüğü yapmayı başardı. 1901 yılında yayınlanan Oz Büyücüsü’nün yazarı L. Frank Baum, ilk kez gerçek hayata veri aktaran elektronik ekranlardan bahsetti.
Yapay Zeka Sadece Başlangıç
Yapay Zeka Sadece Başlangıç
11:04, 04 Nisan 2018 Çarşamba
Bilgisayarın anladığı tek bir dil var ve o dilin de “0” ve “1”den oluşan iki basit elemanı var. “0” ve “1” dışında hiçbir şeyden anlamayan bir bilgisayar, nasıl oluyor da insanların işlerini böylesine kolaylaştıran ve eğlendiren ürünleri işleyebiliyor?
Gelecek Kuantum Bilgisayar mı - 2 Yeni Çağ
Gelecek Kuantum Bilgisayar mı? - 2 (Yeni Çağ)
15:27, 10 Mart 2018 Cumartesi
“Schrödinger’in Kedisi” olarak bilinen ve buna itiraz ile ileri çıkan Albert Einstein, Podolski ve Rosen’in ortak deneyi “EPR” ne yazık ki (!) Kuantum Kuramı’nın yanlışlığını ispatlamakta yetersiz kaldı.
Yapay Zeka Sahibi Robotlara Adım Adım
Yapay Zeka Sahibi Robotlara Adım Adım
12:43, 19 Aralık 2017 Salı
Silvia Ferrari: “Robot Arı rüzgar esintisi ve fiziksel engellerle karşılaştığında kontrolü kaybediyorlardı; fakat yeni çip ve algoritmalarla bu engeli aşmayı başardık. Dolayısıyla farklı durumlara tepki vermeyi öğrenen kontrol ediciler geliştirdik.”
Robot Sophia mı Vatandaş Sophia mı
Robot Sophia mı Vatandaş Sophia mı?
10:55, 03 Kasım 2017 Cuma
Robotlar insanlara fayda sağlamak için üretilmekteler. İşlevi sadece mekanik olsun ya da bir yapay zeka ile birlikte çalışsın amaç başkalarına fayda sağlamaktır. Bunun en basit açıklaması mutfak robotudur. İhtiyaç duyulduğunda çalışır.
AlphaGo Yapay Zeka nın Umudu mu
AlphaGo Yapay Zeka’nın Umudu mu?
10:48, 27 Eylül 2017 Çarşamba
Çok boyutlu bir matriksin oluşumu farklı amaçlar için tek bir veri bankasının işlenmesi/işletilmesi elektrik akımın önceden kurgulanmış sayısız kavşaklarından sayısı belli sapaklara yönlendirişten çok daha kolay olacaktır.
Yapay Zeka nın Keşfi Turing Testi Günümüzden önce gelecek için
Yapay Zeka’nın Keşfi: Turing Testi (Günümüzden önce gelecek için de bazı önlemler alındı)
09:29, 08 Ağustos 2017 Salı
Turing testi kavramı ilk ortaya atıldığı zamandan bugüne kadar yapılan tartışmalar bitmeyecek. Sınırlı dünyamızın sınırlı imkanları ile yapılabileceklerin ötesine geçmeyi hedeflemek daha akıllıca olacak. Hiçbir şey imkânsız demiyorum ama insan beynini taklit etmekten bile aciz kalan bilgisayarların insanlığın sonunu nasıl getirebilir?
Gelecek Kuantum Bilgisayar mı - 1 Giriş
Gelecek Kuantum Bilgisayar mı? - 1 (Giriş)
16:02, 02 Temmuz 2017 Pazar
Dally iddiasına göre Moore Yasası’nın sonu geldi. Benzer bir tartışma Apple’in A8 işlemci kullanmasının ardından gelmişti. İşlemci, bellek ve enerji verimliliği doğrusal bir şekilde artmıyor. Fakat MIT kuantum bilişim uzmanı Seth Lloyd gibi uzmanlar bu yasanın geçerli kalacağı süreyi 600 yıl olarak öngörüyorlar.
Yeni Nesil Teknoloji Yapay Zeka
Yeni Nesil Teknoloji: Yapay Zeka
12:24, 08 Haziran 2017 Perşembe
İlk sistem ileri doğru veri ileten nöral ağ iken, çok katmanlı sistemde en az üç katman vardır ve daha iyi sonuçlar alınmaktadır. Gizli katman örnekte üç adet perceptrondan oluşmakta ama bu sayı artabilir. Sayı arttıkça başarı da artar. Bu tür ağların esas sorunu doğruluğu kanıtlanmış verilerin gerekmesidir.


Toplam: 12 |  Gösterilen: 1 - 12 1