11:49, 19 Mart 2024 Salı



Ana Sayfa > Enformasyonizm |

Yapay Zeka Neyi Arıyor?

TvNet'in "Yapay Zeka Neyi Arıyor?" başlıklı belgeseli hakkında.

Yapay Zeka Neyi Arıyor
"Yapay Zeka Belgeseli", TvNet Televizyonu, İstanbul, 29 Aralık 2019, 21.00

Bütün konuşmacıları çıkartın bu yayından, vallahi kim izlese çok bi' eksiklik hissetmez enformatik cihetinden. Yönetmeni malzeme derlemesi yapmasaydı bunca... yani konuşmacılardan ibaret kısmı izlense sadece "o kadar da öykünmez ki bir insan celladına" demek iktiza eder. Kabahat onun değil. Neyse... kendisini kırmış olabilirim, açıkça arzettim kendimi. Affını dilerim. Neticede bu işin işçisi. İrade edeni değil. Hoşgörebilirim. Fakat görüşümü açıkça bildireyim:

Kerametleri kendinden ve sömürgenliklerinden menkul "power pentagon" mihrakların yarattığı "yapay zeka" meselesini, zelil karakterlerini parlatmaya ve rahat yaşam standartlarının devamına vesile belleyenlerin gevezeliklerinin katılmasıyla meydana çıkmış işbu güya belgesel ile hükümetin indi projeksiyonlarının reklamı işte böyle kotarılırdı. Bu iştihaya taam edileceğim hiç aklıma gelmemişti. Çünkü mesleğimde uzmanlaştıkça bu türden pervasızlıklar yüzünden çokça yaralanmış ve iş gördürülmezliğe ve daha giderek iş göremezliğe iteklenmiş bir ademim ben. Kendilerine ayakdaş konuşacağımı, handiyse huzurları indinde nedamet getireceğimi mi sanmışlardı acaba!

Yapay zeka gündemleri istikametinde kalemize girmesi mukadder golü çıkarmaya yarayışlı bir duruş inşa etmeliyiz. Güç Beşgeni efendileri ve heveskarlarının kuyruğuna takılmak, haliyle yiyeceğimiz o gollerle aleyhimize averaj intaç edecektir keza.  Fakat Türkiye'den konuşmacılar yapay zeka müelliflerine "peşe takılmacı" düştüklerinin farkında bile değillerken matah bi'çaba içinde olduklarını sanıyorlar. Ben Türkiye'yim efendim. Hepimizin "Ben Türkiye'yim" demesini isterim, lakin neredeyse herkes "Ben Türk'ü Yiyim" diyor başka da bi'şey demiyor. İlencim bundan. Ve "mukaddes itirazlarımız"ı yem edenleri yarın ayırdedecek yüreği olan nice genç gördüğümü lakin o yüreklerin pörsümesine yol açacak sık ve yoğun propagandaya kör kalamayacağımı bildirmek istedim bu yorum yazısıyla.

Belgeselde ancak birkaç saniye yer verilen ama bütünü birbuçuk saati bulan mülakaatım şuradadır (bu yorumumla malum mülakaatımı muayene ediniz): http://www.enformasyonrafinerisi.com/enformatik-interaktivite-konnektoru/yapay-zeka-nemize-ne-biseydir



İlgili Konular ⟩ » Yapay Zeka


İlgili Haberler