14:08, 19 Mart 2024 Salı



Ana Sayfa > Enformasyon Rafinerisi Türleri > Beşeri Amme |

mesela.beykozlu.org

Hemşehrinin kendi yaşadığı mahalden ve kendi şartları içinden nabzının tutulmasına imkan veren bir dijital katışma platformu oluşturmadıktan sonra toplumsal çalışmaların ve yayınlarının dijital sosyal mecralarda duyurulması herhangi amaç önünde yetersiz duracaktır.

mesela beykozlu org
Mesela Partisi - mesela.beykozlu.org

Siyaset veya gönüllülük faaliyetlerinizin çok yönlü interaktivitesine ve faaliyetlerinizin nabzını yoklamak meşgalesine dijital bir yetkinlik kazandırmayı başarmak lazımdır. Seçmenle, gönüllüyle, üyeyle ve örgüt çalışanlarıyla hep birlikte yararlanılan bir internet portalini ülkenin bütün ilçelerini kapsayacak şekilde açmaya azmedilmelidir. Sadece siyaset keyfiyetine münhasır kalacak değil bu cihazlanma elbet: dernekçilik, okulluluk, meslek erbaplığı... bi'l-umum ammeye açık mevzu için geçerli, mümkün ve şart hatta.

Bütün hemşehrilerin kendi yaşadığı mahalden ve kendi şartları içinden yani kendi gündemi içinden nabzının tutulmasına imkan veren bir dijital katışma/kaynaşma platformu oluşturmadıktan sonra Parti veya Vakıf veya Dernek çalışmalarının ve yayınlarının dijital mecralarda duyurulması sosyal amaçlar önünde yetersiz duracaktır. Mesela “politika raporları ve belgeleri” var, mesela "sosyal doku raporları ve belgeleri" var. Mükemmel hazırlanmış o belgeler sayesinde herhangi ilgilisinin nezdinde ne kadar ağır, taze ve ne sıklıkta ve ne kadar genişlikte tesir edebilindiği, gündemlerin güncellenmesi ve tekrar hatırlatılması gerekleri şimdi, burada, daima yoklanabilinmelidir. Sadece raporlar üzerinden değil, bütün siyasi ve sosyal amaçlı çalışmalar dolayımında bu marifet gözetilmelidir.

Bunu sağlamak “örgüt çalışanlarının, yöneticilerinin ve üyelerinin” o gündemi, yerelde gayet hasbi ve doğal yollarda konuşukluğa açtığı ana dijital olarak vaziyet edebilmeye bakar. Bunu sağlamak örgütün taşradan her çalışanının cihazlandırılmasını gerektirir; bunu sağlamak örgütün ve bütün dolaylı-dolaysız ilgilisinin karşılıklı konuşukluğuna mahallinde hizmet eden bir cihazlanmayı başarmasını gerektirir.

Mesela…
chp.istanbullu.org, chp.kagithaneli.org, chp.sariyerli.org, chp.beykozlu.org, chp.uskudarli.org, chp.fatihli.org, chp.bakirkoylu.org gibi saadet.istanbullu.org, saadet.kagithaneli.org, saadet.sariyerli.org, saadet.beykozlu.org, saadet.uskudarli.org, saadet.fatihli.org, saadet.bakirkoylu.org gibi akparti.istanbullu.org, akparti.beykozlu.org, akparti.sariyerli.org, akparti.uskudarli.org, akparti.fatihli.org, akparti.bakirkoylu.org gibi siyaset muhtevalı

...hemşehrinin de içine çekileceği ama il örgütünün ilçe görevlileri ve üyelerinin mahalleli olarak, kişi olarak, meslek mensubu olarak, esnaflık mensubu olarak derdin muzdaribi olarak yeniliğin teklifçisi olarak gündemin müzakerecisi olarak ilahiri celiktepe.kagithaneli.org gibi camlibahce.beykozlu.org gibi otoyikama.kagithaneli.org gibi kitapci.beykozlu.org gibi kasap.kagithaneli.org gibi kah mahalle muhtevalı

kenanozdemir.beykozlu.org, topalefe.beykozlu.org, tahsinyilmaz.beykozlu.org gibi kah kişisel muhtevalı

ulasim.kagithaneli.org, saglik.beykozlu.org, okul.beykozlu.org, temizlik.kagithaneli.org gibi kah tematik muhtevalı profilleriyle ilçenin bütün seçmenlerinin dijital katışım içine tahrik edildiği bir internet portaliyle seçmen iletişimi başarabilinecektir.

Öyle ki bu dijital sosyal web ortamı, içerdiği sosyal iletişimin dinamizminden doğan veritabanının sadece bu portaldeki profil sahiplerine ve o da başka yollardan yayımlanması önlenmiş röntgenler sunulması sayesinde ve aynı zamanda ticari amaçlara uyarlama yapmayaraktan yani herhangi pazarlamacılık amaçlarına reklam mecraı olarak kullandırılmadan, ancak profil sahipliği için yapılan çok çok mütevazı ödemeleriyle mesela yıllık 5 TL ile işleterek vatandaşın sahipleneceği bir ortam kılınmalıdır. (Mart 2018)

Portalin kısıtlı numune uygulama (MsAccess) dosyasını istemek için yazınız: tahsinyilmaz@gundemmedyam.com

     
     
     


İlgili Konular ⟩ » mesela partisi » mahalle


İlgili Haberler